Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

 

Kaiverrus

Ateljee

Franzell

Kaivopolku 3

09810 NUMMI

Tel. 045 608 0773

Avoinna

Ma - Su

sop. mukaan

 

 

    

 

Käsin kaiverrettu taidekaivertajan työ voidaan toteuttaa melkeimpä minkälaiselle pinnalle tahansa. Voit klikkaamalla kuvia siirtyä katselemaan lisää kuvia tehdyistä töistä.

 

 

Vaakuna on kilvelle sijoitettu heraldinen tunnus ja niitä on olemassa useita erilaisia, jotka ovat tarkoitettu eri käyttötarkoituksiin. Sukuvaakuna voi olla joko aatelisvaakuna tai porvarisvaakuna. Yhteisövaakuna on käytössä taas esim. läänin, maakunnan, kunnan, killan tai yhdistyksen vaakunana.

Ammattivaakuna edustaa tiettyä ammattikuntaa kuten esim. piispanvaakuna

Henkilövaakuna on vaakunatyyppi jonka kuka tahansa voi ottaa käyttöön.

Nykyään ei tarvitse olla aatelinen saadakseen vaakunan oman suvun tunnusmerkikseen, vaan jokainen voi suunnitella oman vaakunansa ja myös rekisteröidä tämän virallisesti käyttöön. Voin halutessasi avustaa  ja neuvoa tässä prosessissa suunnittelusta alkaen.

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Sinetti on henkilön tai yhteisön tunnus, joka painetaan leimasimella tai kantasormuksella johonkin aineeseen (sinettilakka, sinettivaha) tai puristetaan paperiin. Sinetillä voidaan sinetöidä eli sulkea asiakirjoja ja näin varmistaa sen aitous. Tämä aitouden varmistustapa on ollut käytössä jo vuosisatoja. Suomen vanhin sinetti on piispa Beron sinetti , joka noin vuodelta 1250.

Sinetti piirretään ja kaiverretaan leimasimeen peilikuvana jotta painettuna käyttöpinnalle kuvio tulee esimerkiksi sinettivahaan esiin oikeinpäin. Kuka tahansa voi suunnitella ja kaiverruttaa omaan käyttöönsä oman sinettinsä. Voin halutessasi avustaa  ja neuvoa tässä prosessissa suunnittelusta alkaen.

Sinetit & Vaakunat